Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Online
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Üzenet Orbánnak: Nyíregyháza kisvasútját nem fogod ellopni!
  2015-08-17 22:14:34, hétfő
 
  Üzenet Orbánnak: Nyíregyháza kisvasútját nem fogod ellopni!


Posted on 2015/08/15 Szerző: Admin


Mivel azonban már régóta nem közlekedik a kisvasút a helyén, arra gondolt tündérország ura, ellophatja az egész emlékét, a szerelvénnyel együtt. Orbán Viktor a saját falujában szeretné látni a más vidékhez tartozó megszokott képet. Végül is annyi mindent lopott már öt éves kormányzása alatt, egy vonat már belefér a hosszú sorba.

“Hatéves lehettem. Utazott a család a hetvenes években, még hozzá vasúttal. Nagyon készültem az utazásra, még nem ültem vonaton. Fogalmam sem volt a távolságokról, az indulásról, az érkezésről, maga az utazás volt az ami érdekelt, és amivel megyünk. Buszon már ültem, apám nagy teherautóján szintén, egyszer már rendőrautóban is, mikor elszöktem a bölcsődéből. De vonattal még nem mentem soha. Képen már láttam, óvodai történetem volt róla, de még nem tudtam gyermeki agyamban a helyére rakni a vonatot.
Kiértünk az állomásra, annak a helyét már ismertem. Türelmetlenül át akartam menni a busztól a épület felé, hogy minél előbb tudjunk indulni mikor apám megfogta a kezem, és rám szólt: Várj még fiam, jön a Zsuzsi vonat, azt meg kell várni! Az épület előtt egy keskeny sínpár volt a betonban, fogalmam sem volt, mit is keres ott, mikor az épület túloldalán van a többi. Még csak elnyújtott dudaszót lehetett hallani, de látni még semmit sem. És akkor előbukkant. Zajos volt, büdös, piros, dőlt belőle a füst, és lassú, nagyon lassú. Mégis, valahogy méltóságteljes. Kék ruhás bácsi állt a két vagon közt a peronon, és integetett. Sokan visszaintettek. Én nem. Csak álltam ott, és néztem tátott szájjal. Már nem érdekelt annyira az utazás, csak néztem a lassan elhaladó a vonatot. Miért Zsuzsi? Miért ilyen kicsi? Hova megy? Számtalan kérdés volt a fejemben egyszerre. Apám lehajolt hozzám miután elment a vonat és újra lehetett beszélgetniük az embereknek, és úgy mondta kis büszkeséggel a hangjában: Látod! Ilyen nincs sehol az országban, csak nálunk."
Igazi ritkaságnak számít az országban a keskeny nyomtávú vasút, amely menetrend szerint közlekedik, közlekedett a személyszállításban. Nyíregyházán volt ilyen. Hozzá tartozik még mindig a városhoz, a vidékhez, annak szerves része. Volt. De még azért él. Minden ott élő tudja mi a kisvasút, minden ott lakó köszönt is már neki. A kisvasút önálló volt. Kanyargott a városban, átszelt erdőt, futott sík mezőkön, és húsz települést kötött össze a vidéken. Néhol bement a községbe, ha arra vitt az útja, de senki nem neheztelt rá, ha várakozni kellett miatta. Igazi fapados volt. A szó igazi értelmében. Kemény ülésein nem nagyon lehetett kényelmesen utazni, pedig hosszú időbe telt, amíg a kis vonat végigért a rövid pályáján. Fűtése is sokáig faszenes kályhából állt , de akkor is a vidék részét képezte, mikor füst szállt ki a kocsi kéményén. Önálló lény volt, a vidék soha nem fáradó utaztatója.
Mivel azonban már régóta nem közlekedik a kisvasút a helyén, arra gondolt tündérország ura, ellophatja az egész emlékét, a szerelvénnyel együtt. Orbán Viktor a saját falujában szeretné látni a más vidékhez tartozó megszokott képet. Végül is annyi mindent lopott már öt éves kormányzása alatt, egy vonat már belefér a hosszú sorba. Megteheti, övé a hatalom, és Felcsút is jobban fog mutatni a kisvasúttal.
Orbán Viktor szeretne mindent, ami a másé volt. Legyen az korábban magánynyugdíj, föld, trafik, egy varázsütésre lesz belőle bróker, kitiltás, netadó, közmunka, baltás gyilkos, devizahitel. Minden az övé kell legyen amit elképzel beteg agya. Ha kell, körbekeríti az országot, kerüljön az bármibe az adófizetőknek. Ha Felcsútra vasutat akar, lop hozzá uniós támogatást, és egy másik vidékhez tartozó emlékeket. Mindegy, csak az akarata érvényesüljön. Mert neki semmi sem elég. Soha sem vallaná be a saját akaratából mennyi már az a pénz, amit az ország erszényéből kiszivattyúzott a maga zsebébe, és a családi saját lábon állás megalapozására. És akkor még a többi tolvaj szemétládáról ne is beszéljünk. Jó szokása szerint hazudna egy magasat, és nem érdekelné a többi.
A kisvasút amúgy is csak egy rész, egy hosszú folyamatból. A jelenlegi hatalom lop. Orbán Viktor nagyon jól tudja ezt. Egy vidék része csak az ott élőknek fontos, csak nekik hiányozna. Ezért is fogja tudni Orbán Viktor simán ellopni az egészet. Akinek fontos, azok kevesen vannak, a többit meg nem érdekli a más baja. Ez volt a rendvédelmiseknek esetében, ez volt a trafikoknál, ez történik a földek fosztogatásánál, ezt éli meg a közmunkás, az ápoló, a tanár, a diák, a rokkant, a melós, a külföldre menekült munkavállaló. Külön-külön szépen fel lettek szeletelve, ahogy a gazdaság is szépen a Fidesz zsebébe vándorolt. Mert mindig csak egy résznek rontott neki a társadalomból, és mindig csak egy területet lopott el magának a gazdaságból. Vasútból is csak egy kicsit tesz zsebre a máséból. De meg fogja tenni, mert ez is csak egy rész, és addig a többi hallgatni fog, vagy legfeljebb sajnálkozni, és tiltakozni. Amíg az ország ezen az úton halad a maga érdekében, és nem figyel oda a másik bajára, abban nem segít annak, addig Orbán Viktor a hatalomban marad, és folytatja az ország kifosztását. Rá kellene már jönni mindenkinek, bármit is vesz el mástól ez a tolvaj banda, az mindenkinek fáj, és mindenkinek csak rosszabb lesz tőle.Fel kellene már ismerni a saját gyengeséget, mert Orbán Viktornak már sikerült.
(gepnarancs)
Bal-Rad komm: “Személyvonat indul a vasútállomás épületének város felőli oldalán lévő keskenynyomtávú sínpárjáról..."-stb. st. stb. Jónéhány vidéki város vasútállomásán mondta ezt egyébként úgy a '70-es évek közepéig a hangosbemondó. A többi az stimmel. Sebesség, kényelem, “fűtési rendszer" stb. Kezdetben csühös kismozdony, később már dieselmozdony húzta a tehervanokból és személykocsikból összerótt szerelvényt. Bizonyos helyeken kitérőkön várták be egymást a szembe közlekedő vonatok!
-Na ennyit az emlékekről!
“... A jelenlegi hatalom lop..."
A JELENLELEGI HATALOM IS CSAK LOP! Pontosan úgy, mint 26. esztendeje mindegyik qrmány csak lop! Döbrögiék talán a legpofátlanabbul! De hogy Döbrögiék ezt megtehessék, azért ugyancsak megdolgozott az ellenmaffia-qrmányon! Ők sem kormányoztak!-csak loptak. Sokat! Így aztán szépen el is lett lopva az ország! Mostmár a kisebb értékek maradtak csak, de hát az is érték! Zsákmány! Hát ellopják. Ha kell “kisvonatot" lopnak. Nyíregyházit? Hát ha csak ott van már ilyen vágyott holmi, akkor nyíregyházit! Majd ha toronyóra kell, akkor azt lopnak. Lánccal-toronnyal!
Nem lopás ez amúgy! CSAK ÁTSZÁLLÍTÁS! Mert ugye ÖVÉK A HATALOM!
MÁRPEDIG AKIÉ A HATALOM!-AZÉ AZ ORSZÁG! (És persze fordítva is igaz ez!)
Márpedig mostanság Döbrögiéké a hatalom! Azóta övék az ország! Ércsük ugyi?
Ne sopánkodjunk! Ha egyszer nekünk nem volt jó a “minden hatalom a dolgozó népé"-akkor most ne sopánkodjunk már egy ellopott ország elfelejtett értékeinek az ellopása miatt!
Legfeljebb a szívünk sajdul belé, ha meglátjuk Felcsúton a “kisvonatot" zakatolni! Mert arról nekünk csak egy dolog juthat eszünkbe: a korszak, amikor “a Magyar Népköztársaságban minden hatalom a dolgozó népé"-volt! Amikor még volt országunk!
Nem igazán hittuk mi ezt a “minden hatalom a dolgozó népé"-“maszlagot" akkoriban! Olyannyira nem, hogy...
Aztán rá kellett döbbennünk: VOLT ABBAN VALAMI IGAZSÁG! VOLT bizony!


https://balrad.wordpress.com/2015/08/15/uzenet-orbannak-nyiregyhaza-kisvasutjat-n em-fogod-ellopni/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Címkék: legpofátlanabbul, személykocsikból, fosztogatásánál, kiszivattyúzott, keskenynyomtávú, méltóságteljes, megalapozására, visszaintettek, vasútállomásán, szerelvénnyel, dieselmozdony, adófizetőknek, rendőrautóban, tehervanokból, társadalomból, hangosbemondó, érvényesüljön, szemétládáról, magánynyugdíj, távolságokról, türelmetlenül, beszélgetniük, személyvonat, munkavállaló, nyíregyházán, megdolgozott, büszkeséggel, nyíregyházit, varázsütésre, sopánkodjunk, kormányoztak, tündérország, teherautóján, vasútállomás, gyengeséget, mindenkinek, egész emlékét, szerelvénnyel együtt, saját falujában, hosszú sorba, hetvenes években, utazás volt, helyére rakni, épület felé, épület előtt, keskeny sínpár, épület túloldalán, lassan elhaladó, fejemben egyszerre, keskeny nyomtávú, kisvasút önálló, rövid pályáján, Üzenet Orbánnak, Orbán Viktor, Miért Zsuzsi, Orbán Viktornak, JELENLELEGI HATALOM IS CSAK LOP, CSAK ÁTSZÁLLÍTÁS, ÖVÉK HATALOM, MÁRPEDIG AKIÉ HATALOM, Magyar Népköztársaságban, VOLT ABBAN VALAMI IGAZSÁG,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Rátalálsz  Facebookon kaptam  Hogyan éljünk boldogan, amíg m...  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Facebookon kaptam  Mai harmónia kártyám  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Szép estét  Még csak most kezdődik a nap  Makszim Gorkij gondolata  Png csokor  Facebookon kaptam  Albert Einstein gondolata  Bounty krémes  Png ház  Áprily Lajos - Gyümölcsoltó  Fekete István - Akác  Bertolt Brecht -től idézet  Adakozás  Nagyi telefonál  Facebookon kaptam  Hogyan lehet Jézust szenvedély...  Hogyan éljünk boldogan, amíg m...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Próbálj meg ...  Kövesd a cowboyt!  Aki nem dolgozik, ne is egyék  Éretlen vers  Egy maradéktalanul uralt világ  Facebookon kaptam  Nagyon különös  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Egy lelki imádság  Bounty krémes  A másik dolog,  Facebookon kaptam  Németh László tollából  képre írva  Szép estét kedves látogatóimna...  Mai harmónia kártyám  Szép estét  Nem számIt  Mi lenne ha  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Hogyan éljünk boldogan, amíg m...  Leonardo da Vinci gondolata  Mindig jusson idő nevetni  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Esti kép  Esti kép  Akarat  Facebookon kaptam  Alázat  Még csak most kezdődik a nap  Garai Gábor - Takarítás  Facebookon kaptam  Gonosz démon-álarc  Hiányzik  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Png kutya  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Nevem  Facebookon kaptam  Régi emberek, akikre máig büsz...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Facebookon kaptam Cs Ildikótó...  Hogyan lehet Jézust szenvedély...  Akarat  Zilahy Lajos gondolata  Kellemes vasárnapi kikapcsolód...  Akarat  A nemzeti hovatartozás kulturá...  Erdőn  Mai harmónia kártyám  Facebookon kaptam Cs Ildikótó...  Kaffka_Margit  Szabolcska Mihály – Ákác...  Facebookon kaptam  Varga János Veniam - Fontos sz...  Az engedelmesség miért nem vál...  Facebookon kaptam  Png fotel  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Hogyan éljünk boldogan, amíg m...  Hazára minden embernek szükség...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Krisztinától  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Nagyi telefonál 
Bejegyzés Címkék
egész emlékét, szerelvénnyel együtt, saját falujában, hosszú sorba, hetvenes években, utazás volt, helyére rakni, épület felé, épület előtt, keskeny sínpár, épület túloldalán, lassan elhaladó, fejemben egyszerre, keskeny nyomtávú, kisvasút önálló, rövid pályáján, vidék részét, kocsi kéményén, vidék soha, másé volt, korábban magánynyugdíj, varázsütésre lesz, másik vidékhez, akarata érvényesüljön, saját akaratából, ország erszényéből, maga zsebébe, családi saját, többi tolvaj, kisvasút amúgy, hosszú folyamatból, jelenlegi hatalom, vidék része, rendvédelmiseknek esetében, földek fosztogatásánál, külföldre menekült, résznek rontott, területet lopott, kicsit tesz, többi hallgatni, ország ezen, úton halad, maga érdekében, másik bajára, hatalomban marad, ország kifosztását, tolvaj banda, saját gyengeséget, vasútállomás épületének, szembe közlekedő, kisebb értékek, dolgozó népé&#8221, ellopott ország, ellopása miatt, szívünk sajdul, dolog juthat, legpofátlanabbul, személykocsikból, fosztogatásánál, kiszivattyúzott, keskenynyomtávú, méltóságteljes, megalapozására, visszaintettek, vasútállomásán, szerelvénnyel, dieselmozdony, adófizetőknek, rendőrautóban, tehervanokból, társadalomból, hangosbemondó, érvényesüljön, szemétládáról, magánynyugdíj, távolságokról, türelmetlenül, beszélgetniük, személyvonat, munkavállaló, nyíregyházán, megdolgozott, büszkeséggel, nyíregyházit, varázsütésre, sopánkodjunk, kormányoztak, tündérország, teherautóján, vasútállomás, gyengeséget, mindenkinek, körbekeríti, jelenlelegi, átszállítás, elfelejtett, bölcsődéből, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1821
  • e Hét: 16051
  • e Hónap: 27162
  • e Év: 180658
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.